Mitä on

Maalämpö

Maalämpö on kovaa vauhtia yleistymässä ennen edullisena pidetyn kaukolämmön korvaajaksi vanhan rivi- ja kerrostalon pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä. Nykytekniikalla pystytään poraamaan jopa 800 metriä syviä lämpökaivoja, joten maalämpö kerrostaloon on mahdollista toteuttaa myös Helsingin kantakaupungin pienillä tonteilla.

Maalämpöjärjestelmän periaate on uusiutuvan lämpöenergian talteen ottamisesta maaperästä. Maalämpö on luonnon ehtymätön energialähde, sitä voidaan kerätä maaperästä, kalliosta ja vesistöstä. Maalämpö tuottaa käyttämäänsä sähköön verraten noin kolme kertaa enemmän puhdasta uusiutuvaa energiaa sekä pienentää samalla kiinteistön hiilijalanjälkeä. Maalämpöön investointi maksaa itse itsensä takaisin tuottamallaan säästöllä rakennuksen koosta ja aikaisemmasta lämmitystavasta riippuen jopa 5-vuodessa. Samalla kiinteistön arvo kohoaa ja se on kiinnostavampi kohde mahdollisessa myöhemmässä myyntitilanteessa.

Maalämpöä kerätään maasta muovisen putkiston avulla. Putkistossa kiertää maalämpöneste joka kerää lämpöä putkistoa ympäröivästä lämmönlähteestä. Maalämpöpumppu pumppaa kerättyä lämpöä ja ohjaa tuottamansa energian talon- ja lämpimän käyttöveden lämmitykseen. Maalämpöpumppu toimii kuten jääkaappi, mutta kylmän sijaan se tuottaakin lämpöä. Maalämpöratkaisumme myydään avaimet käteen -periaatteella ja hoidamme koko toteutuksen yhdellä sopimuksella. Suunnittelemme ja mitoitamme koko maalämpöjärjestelmän ja haemme kunnan rakennusvalvonnasta tarvittavat luvat puolestanne. Maalämpölaitteiden asennukset suorittaa omat kokeneet ja ammattitaitoiset asentajamme, ainoastaan kaivonporaukseen liittyvät työt hankimme alihankintana. Huolehdimme uudesta lämmityksestänne myös urakan valmistuttua jota varten meillä on oma etävalvomo ja huoltopäivystys.

Ekotakuu

Saat meiltä 5 vuoden ekotakuun. Tarjoamme jokaiselle asiakkaallemme ainutlaatuisen 5 vuoden takuun, joka täydentää valmistajan myöntämää laitetakuuta sekä kotivakuutusta. Takuu sisältyy kaikkiin pientalojen lämmitysjärjestelmätoimituksiin, jotka toteutetaan avaimet käteen -periaatteen mukaisesti.

Maalämpö

Case

CASE: Espoon Westendissä säästetään huimasti maalämmöllä

As.Oy Westendin Mäenrinne on 29 asuntoa käsittävä, kuudesta eri talosta koostuva taloyhtiö Espoon Westendissä Taloyhtiössä alettiin harkitsemaan vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja rakennusvuodesta 1981 saakka palvelleen öljyn sijaan. Lämmitysöljyn hinnanvaihteluihin ja hinnannousuun haluttiin muutosta. Lämmitystapavertailun jälkeen maalämpö ja kaukolämpö olivat vahvimpina ehdokkaina uudeksi lämmitystavaksi. Tarkasteltaessa investoinnin kannattavuutta pitkällä aikajänteellä tuli selväksi, että maalämpö on käyttökustannuksiltaan ylivoimaisesti edullisin vaikka […]

Maalämpö 0 Comment