Mitä on

Maalämpö

Maalämpö on kovaa vauhtia yleistymässä ennen edullisena pidetyn kaukolämmön korvaajaksi vanhan rivi- ja kerrostalon pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä. Nykytekniikalla pystytään poraamaan jopa 800 metriä syviä lämpökaivoja, joten maalämpö kerrostaloon on mahdollista toteuttaa myös Helsingin kantakaupungin pienillä tonteilla.

Maalämmön idea on uusiutuvan lämpöenergian talteen ottamisesta maaperästä. Maalämpöä on ollut olemassa niin kauan, kun aurinko on paistanut ja varastoinut lämpöä luonnon omiin lämpövaraajiin, eli maaperään, kallioon ja vesistöihin.

Maalämpöä kerätään maasta muovisen putkiston avulla. Putkistossa kiertää maalämpöneste joka kerää lämpöä putkistoa ympäröivästä lämmönlähteestä. Maalämpöpumppu pumppaa kerättyä lämpöä ja ohjaa energian talon- ja lämpimän käyttöveden lämmitykseen. Maalämpöpumpun toimintaperiaate on sama kuin jääkaapeissa, mutta kylmän asemasta laite pumppaakin lämpöä. Maalämpöratkaisumme myydään avaimet käteen -periaatteella ja vastaamme toteutuksesta myös aina kokonaisuutena. Maalämpölaitteiden asennukset suorittaa omat kokeneet ja ammattitaitoiset asentajamme. Huolehdimme uudesta lämmityksestänne myös urakan valmistuttua jota varten meillä on oma etävalvomo ja huoltopäivystys.

Ekotakuu

Saat meiltä 5 vuoden ekotakuun. Tarjoamme jokaiselle asiakkaallemme ainutlaatuisen 5 vuoden takuun, joka täydentää valmistajan myöntämää laitetakuuta sekä kotivakuutusta. Takuu sisältyy kaikkiin pientalojen lämmitysjärjestelmätoimituksiin, jotka toteutetaan avaimet käteen -periaatteen mukaisesti.

Maalämpö

Case

26.6.2016

CASE: Espoon Westendissä säästetään huimasti maalämmöllä

As.Oy Westendin Mäenrinne on 29 asuntoa käsittävä, kuudesta eri talosta koostuva taloyhtiö Espoon Westendissä Taloyhtiössä alettiin harkitsemaan vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja rakennusvuodesta 1981 saakka palvelleen öljyn sijaan. Lämmitysöljyn hinnanvaihteluihin ja hinnannousuun haluttiin muutosta. Lämmitystapavertailun jälkeen maalämpö ja kaukolämpö olivat vahvimpina ehdokkaina uudeksi lämmitystavaksi. Tarkasteltaessa investoinnin kannattavuutta pitkällä aikajänteellä tuli selväksi, että maalämpö on käyttökustannuksiltaan ylivoimaisesti edullisin vaikka […]

Maalämpö 0 Comment