Poistoilman

Lämmön talteenotto

Haluatteko säästää jopa puolet kerrostalon lämmityslaskussa?
Kerrostalojen poistoilmanvaihdon kautta taivaalle puhallettava, jo kertaalleen maksettu lämpöenergia on mahdollista ottaa talteen ja hyödyntää uudelleen talon lämmityksessä.

Harakoille puhallettavan lämpöenergian määrä 60- ja 70 -luvulla rakennetuissa kerrostaloissa on keskimäärin 36% ulos karkaavasta lämpöenergiasta. Poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmän asentaminen kerrostaloon on ylivoimaisesti järkevin ja edullisin energiakorjaus taloyhtiössä ja se sopii loistavasti vaikkapa kaukolämmön rinnalle. Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Samalla laite pienentää ilmanvaihdon aiheuttamaa lämpöhävikkiä eli harakoille vapautuvaa lämpöenergiaa.

Tehokkaalla ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmällä pystytään siirtämään poistoilman sisältämää lämpöenergiaa takaisin kiinteistön tuloilmaan. Näin poistoilman ja ilmanvaihdon lämmöntalteenoton avulla on mahdollista säästää olennaisesti lämmityskustannuksissa. Järjestelmän takaisinmaksuaika on 5-7 vuotta nykyisillä lämpöenergian hinnoilla. Samalla hoitovastiketta pystytään pienentämään kun pystytään säästämään lämmityskustannuksissa.

Toimintaperiaate

Lämmöntalteenottoa varten talteenottopatteri asennetaan kiinteistön katolle huippuimurin tilalle. Laitteessa on lämmönvaihdin, jossa kiertää lämmönkeruuliuos. Kun kiinteistöstä ulos puhallettava lämmin sisäilma virtaa lämmönvaihtimen läpi, poistoilmasta siirtyy lämpöenergiaa lämmönvaihtimessa kiertävään lämmönkeruuliuokseen. Lämmönvaihtimeen tuleva sisäilma on noin +21-asteista ja lämmön talteenoton jälkeen ulos puhallettava ilma on noin +5 asteista. Lämmönkeruuneste kulkee kiinteistön sisälle tai useimmiten rakennuksen ulkoseinään kiinnitetyssä omassa koteloidussa putkistossaan. Lämmönkeruuneste siirtää poistoilmasta ja ilmanvaihdosta talteen saadun lämmön lämpöpumpulle mistä se hyödynnetään pattereiden ja lämpimän käyttöveden valmistukseen. Poistoilman lämmön talteenottojärjestelmä on yksinkertainen asentaa, kaikki työt tehdään talon ulkopuolella ja teknisessä tilassa, yksittäisiin huoneistoihin ei tehdä muutoksia.

Case

LTO

CASE: Poistoilman LTO/kaukolämpö

As Oy Kaarenlokki Vantaa, lämmitystapamuutos syksy 2016 , kaukolämpö+LTO Lähtötiedot: 30 huoneiston kerrostalo, 1 rappukäytävä, 6 kerrosta Rakennusvuosi 1982 Asuinpinta-ala 1881 m2 Ostettava kaukolämpöenergia 2012-2015 ka 275 mWh Lämmityskulut kaukolämmöllä ka 23 767€ Muutokset: Asennettiin 24 kw lämpöpumppu sekä lämmitysvaraajat Korvattiin ilmanvaihdon huippuimuri LTO poistoilmaimurilla Koko lämmitysjärjestelmä ja ilmanvaihto liitettiin Ouman Ouflex valvomoon Tulokset: Vuoden […]

Lämmön talteenotto 0 Comment